Nieuws

Infomedics verbetert Factoring Uitgebreid

30 augustus 2024

Vanaf 1 januari 2025  voert Infomedics een verbetering door aan het product Factoring Uitgebreid waarvan door veel praktijken gebruik van wordt gemaakt. 

Huidige situatie  

In de huidige situatie neemt Infomedics de vordering van je over. Als zij de vordering na afloop van het  buitengerechtelijk incassotraject niet hebben kunnen innen, betaal je de niet betaalde  hoofdsom van de vordering volledig terug. Kan de deurwaarder vervolgens nog een  bedrag bij de zorgconsument innen, dan krijg je dat deel naderhand alsnog uitgekeerd. In  voorkomende gevallen kan dat erg lang duren waardoor je soms pas maanden of zelfs jaren na  de uitgevoerde behandeling alsnog een bedrag van Infomedics ontvangt. 

Nieuw product Factoring Uitgebreid

In de nieuwe situatie verandert er niets aan de manier waarop Infomedics je vordering verwerkt en int bij de zorgconsumenten. Maar wijzigt de afhandeling op de volgende manier: 

  1. Voor vorderingen die niet geïnd zijn na het buitengerechtelijk incassoproces, betaalt Infomedics je 15% uit van de hoofdsom die de zorgconsument nog niet betaald heeft. Het risico op  het innen van de vordering door de deurwaarder ligt vervolgens volledig bij Infomedics en je  hoeft dus ook niet meer maanden of jaren te wachten op een eventuele nabetaling.  
  2. Naast de gegarandeerde uitbetaling van 15% van de vordering  neemt Infomedics het     debiteurenrisico over. 
  3. Je ontvangt een korting van € 0,20 per aangeleverde nota.  

Voor deze wijziging ontvang je binnenkort een verzoek van Infomedics om een nieuwe overeenkomst te ondertekenen. De huidige  overeenkomst wordt  per 1 januari 2025 opgezegd. 

Maatwerk

In sommige gevallen kan het volledig verzekeren van het deurwaardersrisico een beter alternatief zijn. De praktijk ontvangt dan 100% van de factuur bij overdracht naar de deurwaarder. Afhankelijk van de software die er wordt gebruikt (Intramed of overige softwarepakketten) zijn hier meerdere productvormen voor. Op basis van een  verschillenanalyse kan een en ander worden vergeleken. Deze analyse is op klantniveau te maken.

Samenvattend

Infomedics biedt vanaf 1 januari 2025 een aangepast product waarbij korting wordt verleend op de factuurprijs. Binnen dit product wordt de vordering, indien deze overgedragen moet worden naar de deurwaarder, voor 15% door Infomedics afgekocht. Het alternatief is een product waarbij de vordering voor 100% verzekerd is bij overdracht naar de deurwaarder. Dit product kent een andere prijsopbouw (financiering op basis van % over de aangeleverde omzet). De prijsopbouw in dit laatste product is afhankelijk van de gebruikte software (Intramed versus overige leveranciers).

Wil je meer informatie over deze wijziging? Neem dan contact op met je accountmanager of  met het Klantexpert team via 088-6555 987.